Politie+en+boeren+alert+op+activisten
Nieuws

Politie en boeren alert op activisten

In het buitengebied van Moergestel (NBr) heeft de politie vandaag controles gehouden om te zien wie het gebied in en uit wil gaan.

In en rondom Moergestel en het naastgelegen Biesthoutakker zijn vanmiddag dierenactivisten gezien met shirts van Meat the Victims. Boeren houden elkaar op de hoogte via Whatsapp-groepen en doen poorten dicht en staldeuren op slot.

ZLTO geeft aan dat er nog steeds dreiging is en adviseert boeren om niet de confrontatie aan te gaan maar de politie te alarmeren en de bevindingen door te geven aan de relatiebeheerder van ZLTO die verdere actie kan ondernemen.

Ook bij slachterij Vitelco van Pali Group in Den Bosch vond vandaag een demonstratie plaats. De actie van Save Movement - die van te voren was aangekondigd - verliep vreedzaam. Politie hield daarbij een oogje in het zeil. Donderdag is Save Movement aanwezig bij een pluimveeslachterij in Nunspeet.

Van de 150 tot 200 activisten die maandag het varkensbedrijf in Boxtel bezet hielden, hebben 64 personen een dagvaarding ontvangen. Alle activisten zijn in vrijheid gesteld. In augustus moeten ze voor de politierechter in Den Bosch verschijnen voor lokaalvredebreuk. Er zijn dan twee zittingen: één voor de negen Nederlandse activisten en een tweede voor de 55 buitenlandse activisten.

De varkenshouder waar de bezetting heeft plaatsgevonden mag drie weken geen dieren aan- en afvoeren. Dat is hij overeen gekomen met zijn dierenarts en de NVWA. Omdat de activisten zich niet aan de hygiëneregels hebben gehouden, bestaat er een kans op de uitbraak van aangifteplichtige dierziekten.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer