Percentage+meerlingen+weer+normaal
Nieuws

Percentage meerlingen weer normaal

Het aantal meerlingen laat weer een normaal verloop zien, constateert het ministerie van Landbouw.

Het percentage meerlingen, inclusief doodgeboren meldingen, lag vorig jaar zomer op 6 procent. In de zomer van 2018 lag dit percentage tussen de 5 en 5,5 procent, een normaal percentage in vergelijking met andere jaren.

Minister Schouten constateert dat het jaar 2017 achteraf bezien een uitzonderlijk jaar is geweest. Ze laat weten dat de NVWA toezicht blijft houden op veehouderijbedrijven in het kader van de registraties in I&R en blokkades op zal blijven leggen als dit nodig is op basis van Europese regelgeving.

Bij 1.400 bedrijven zijn er fouten in hun I&R-administratie aangetoond waarvoor in totaal voor 2,7 miljoen euro aan boetes is opgelegd. Op dit moment zijn nog negen melkveebedrijven geblokkeerd in verband met geconstateerde onregelmatigheden.

Bij 75 bedrijven is de verdenking op fraude tot nu toe overeind gebleven. Het Openbaar Ministerie zal bepalen of ze tot een strafrechtelijke vervolging overgaat van deze bedrijven. 337 melkveebedrijven zijn geheel ten onrechte geblokkeerd geweest vanwege de affaire en kunnen bij de minister een schadeclaim indienen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer