Overgangsregeling+voor+ongediertebestrijding
Nieuws

Overgangsregeling voor ongediertebestrijding

Per 1 januari 2023 is het voorschrift in Vitaal Kalf aangepast naar de nieuwe wettelijke eisen van IPM voor ongediertebestrijding.

Dit houdt onder andere in dat het bedrijf een IPM knaagdierbeheersing gecertificeerde ongediertebestrijder inschakelt ter bestrijding van ratten en muizen. Een kalverhouder met een IPM-KBA-licentie valt ook onder gediplomeerd ongediertebestrijder.

Sommige chemische bestrijdingsmiddelen mogen alleen nog gebruikt worden door gecertificeerde bedrijven. Het doel hiervan is er voor te zorgen dat er zo min mogelijk gifstoffen in het milieu terechtkomen.

Eind december heeft de overheid gecommuniceerd dat gezien de wettelijke termijnen voor producenten/leveranciers er nog een verkoop- en verbruikstermijn geldt. Middelen met oude, nog niet aangepaste, etiketten mogen nog tot 29 juni 2023 verkocht worden volgens de voorschriften van het oude etiket. Tot 26 december 2023 mogen deze middelen nog gebruikt worden onder de oude voorwaarden.

Vitaal Kalf hanteert daarom in 2023 een overgangsregeling. Tegen een kalverhouder die zelf de bestrijding doet, wordt in Vitaal Kalf in 2023 nog niet handhavend opgetreden op de IPM-KBA licentie. De oude KBA licentie wordt voor bestrijding in stallen nog geaccepteerd. Als de kalverhouder middelen aanschaft met de nieuwe etiketten dan is hij wettelijk wel verplicht om een IPM-KBA licentie te hebben.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer