Oud+ros%3F+stijgt%2C+jong+ros%3F+en+blank+gelijk
Nieuws

Oud ros? stijgt, jong ros? en blank gelijk

Oud rosé stijgt verder door krapte aan slachtrijpe koppels. Jong rosé en blank blijven op hetzelfde prijsniveau.

Er zijn weinig oude rosés beschikbaar. Om zeker te zijn van aanvoer lopen de prijzen op. Voor levering week 3 worden prijzen betaald van 5,00 tot 5,10 euro per kg. De Kalverhouder noteert derhalve een prijs van 5,05 euro per kg. Jong rosé voor levering week 3 blijft gelijk op 5,20 tot maximaal 5,22 euro per kg.

Starters daarentegen dalen met 5 euro naar een niveau van 360 tot 365 euro per stuk. Er komen relatief weinig plaatsten beschikbaar waardoor koppels moeilijker af te zetten zijn. Wel komt de export met deze prijzen goed op gang. Het zou daarom kunnen dat het bij deze daling blijft.

Blanke kalveren blijven op een niveau van 6,30 euro per kg. De afzet in de EU loopt goed. Slachterijen willen zo lang mogelijk deze prijzen handhaven en zoveel mogelijk slachten. De rondeduur blijft daardoor kort.

De jonge kalveren zijn deze week wederom een tikje duurder geworden. Er komen wel kalveren uit Duitsland, maar het zijn er minder doordat ze vanaf 1 januari 2023 28 dagen of ouder moeten zijn. Het aanbod voor de kalverhouderij is daardoor lager waardoor de prijs van Nederlandse jonge kalveren stijgt. De categorie 43-47 kg zit rond de 110 euro per stuk. De categorie 50+ op 145 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer