Open+dagen+nieuwe+kalverstallen+in+Overijssel+en+Friesland
Nieuws

Open dagen nieuwe kalverstallen in Overijssel en Friesland

Komende week zijn er twee open dagen bij nieuwe kalverstallen: op zaterdag 14 december in Ternaard (Fr) en op donderdag 19 december in Balkbrug (Ov).

Tegen de Waddenzee heeft de familie De Graaf een nieuwe kalverstal ontwikkeld voor 810 kalveren. De stal heeft drie afdelingen. De jonge kalveren komen in de middelste afdeling in babyboxen en na een paar weken in groepshokken. In de voerkeuken maakt De Graaf de melk aan. Zodra de kalveren volledig op ruw- en krachtvoer zitten verhuizen ze naar de buitenste afdelingen, waar ze blijven totdat ze slachtrijp zijn.

Om te voldoen aan de geur- en ammoniakregels heeft de stal een biologische combiluchtwasser. De verse lucht komt de beide buitenste afdelingen binnen via inlaatventielen in de zijgevels. In de middelste afdeling komt de verse lucht binnen via een luchtkanaal met een inlaatopening in de voorgevel van de stal.

Een elektrische CV-ketel zorgt voor verwarming en warm water. Vanwege de forse elektriciteitskosten kijken de ondernemers naar duurzame energieopwekking. In het plan is hiermee al rekening gehouden. De stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. De open dag is op zaterdag 14 december tussen 10.00 en 16.00 uur aan ’t Skoar 2 in Ternaard.

In Balkbrug bouwde de familie Huzen-Hekman een nieuwe stal voor 420 kalveren. Deze emissiearme stal is voorzien van een chemische luchtwasser, uitgevoerd met een dwarsopstelling en voorzien van voergangventilatie via automatisch gestuurde rolluiken. De stal is uitgerust met een welzijnsvriendelijke vloer. Bezoekers kunnen voor de open dag op donderdag 19 december van 13.00 tot 16.30 uur terecht op Hoofdweg 2 in Balkbrug.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 8°
    5 %
Meer weer