Ook+NMV+uit+overleg+Landbouwakkoord
Nieuws

Ook NMV uit overleg Landbouwakkoord

Na Agractie en de Dutch Dairy Board (DDB) heeft ook de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) zich teruggetrokken uit de onderhandelingen over het landbouwakkoord.

NMV-voorzitter Henk Bleker laat aan verschillende media weten dat minister Adema niet aan de eisen van de belangenorganisatie kan voldoen. Het vertrek komt twee weken nadat de NMV om duidelijkheid vroeg over de eisen die de organisatie samen met andere melkveehouderijgroeperingen hadden opgesteld.

De NMV wil dat het areaal agrarisch grond behouden blijft, dat er meer mogelijkheden komen om dierlijke mest toe te passen en dat er geen GVE-norm komt. De eisen zijn volgens Bleker nodig voor een goed inkomen van melkveehouders en het voortbestaan van de sector. Vooral de GVE-norm brengt veel bedrijven in financiële problemen omdat het financieren van een bedrijf moeilijker wordt. Ook voor de PAS-melders wil de NMV snel duidelijkheid.

NMV nam deel aan de sectortafel van het landbouwakkoord. Nu de organisatie is vertrokken, worden de belangen van de melkveehouderij door steeds minder partijen behartigd. LTO Nederland blijft wel in gesprek aan de hoofdtafel van het Landbouwakkoord. Na de laatste gesprekken in het Gelderse Hierden heeft LTO een aantal eisen op tafel gelegd, onder andere over een hervormingsbudget. Hierop wil LTO uiterlijk in de week van 8 mei antwoord van de minister.

Wat LTO betreft zijn er twee uitkomsten mogelijk: indien het concept-landbouwakkoord niet goed genoeg is om aan leden voor te leggen, dan zal LTO het afwijzen. Als LTO vindt dat het concept-landbouwakkoord wel goed genoeg is, komt er een ledenraadpleging. De leden hebben het laatste woord over de inhoud van het akkoord.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer