Ontvangst+kalveren+nieuw+in+BGP
Nieuws

Ontvangst kalveren nieuw in BGP

Het bedrijfsgezondheidsplan (BGP) wordt per 1 april 2019 uitgebreid met het hoofdstuk ontvangst van kalveren. Deze aanvulling geldt voor alle bedrijven die nuchtere kalveren ontvangen (blank, roséstart en roséstart/afmest).

Bij het bespreken van het BGP kunnen kalverhouder, dierenarts en eventueel vertegenwoordiger van integratie/voerfirma stilstaan bij zaken die verbeterd kunnen worden bij de voorbereiding op de ontvangst van kalveren, de daadwerkelijke ontvangst en de eerste weken na ontvangst. Te denken valt aan huisvesting, klimaat, voeding, gezondheidszorg en management.

Op deze manier draagt het BGP bij aan het optimaliseren van de opstart van nuka’s wat zich vertaalt in een verbetering van de kalvergezondheid en een vermindering van het antibioticagebruik en uitval. De aanpassing komt voort uit het sectorproject Ontvangst Kalveren. Dit is geïnitieerd door SBK en wordt gesteund door het bedrijfsleven van de kalversector.

Er geldt een overgangstijd van één maand. Bij BGP's opgesteld na 1 mei moet de nieuwste versie gebruikt worden. Het nieuwe Bedrijfsgezondheidsplan vindt u hier >>.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 7°
    10 %
  • Vrijdag
    20° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer