Met+mooie+prijzen+het+jaar+uit
Nieuws

Met mooie prijzen het jaar uit

De kalfsvleesmarkt gaat met mooie prijzen het jaar uit. Wel zijn er zorgen omtrent het rendement in de houderij bij bedrijven met blanke kalveren. Er is voldoende vraag naar blank kalfsvlees waardoor slachterijen volop draaien. De prijs blijft op 6,30 euro per kg. Dat zal ook de prijs zijn waarmee de sector het jaar uit gaat. Door de goede slachtvolumes is de rondeduur teruggelopen naar 24 weken. Dit betekent dat er in januari weinig druk zit op slachtrijpe koppels en het huidige prijsniveau gehandhaafd kan blijven.

De mooie opbrengsten van het kalfsvlees verbloemen dat het rendement in de houderij laag is. Dure nuka's, hoge voer- en energieprijzen laten de marge smelten als sneeuw voor de zon. Een hoog prijsniveau van het blank kalfsvlees is komend half jaar noodzakelijk om het verlies in de houderij niet op te laten lopen.

Anders dan bij blank kalfsvlees is het rendement in de houderij bij rosé nog wel aanwezig. Vooral bij jong rosé wordt er nog een goede marge gemaakt. Op dit moment is er voldoende aanbod van jong rosé dat goed weggezet kan worden in de vleesmarkt. De prijs blijft daardoor komende week op 5,20 euro per kg.

Ook oud rosé blijft komende week gelijk op een prijsniveau rondom de 4,90 euro per kg. Er is nog steeds voldoende aanbod van koeien waardoor de vraag naar oud rosé minder is. Starters zijn wel iets goedkoper geworden. Af stal worden er prijzen betaald van 365 tot 370 euro per stuk. Deze kalveren zijn 110 kg zwaar en minimaal 10 weken weken oud: voldoende robuust om een goede start te maken op de rosébedrijven.

De jonge kalveren zijn iets goedkoper geworden. Over de hele linie zijn prijzen gedaald met 2 euro per stuk. Kalveren van 43-47 kg zitten op een niveau rondom 107 euro per stuk. De categorie 50+ zit op 140 euro per stuk.

De zuivelpoeders zitten nog steeds in een dalende lijn. Weipoeder is 3 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder 7 euro per 100 kg. Ook de notering van voertarwe is gedaald met 5 euro per ton naar 305 euro.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer