Maatschappelijke+dilemma%26rsquo%3Bs+centraal+op+discussiemiddag+VVK
Nieuws

Maatschappelijke dilemma’s centraal op discussiemiddag VVK

VVK organiseert op donderdagmiddag 21 februari een discussiemiddag waarin de maatschappelijke dilemma’s centraal staan waarmee veehouders te maken hebben.

Zowel kalverhouders als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn welkom. De middag begint om 13.00 uur. Vanaf 12.30 uur is er de mogelijkheid voor het nuttigen van een broodjeslunch.

Volgens VVK-voorzitter Hans Luijerink is het thema gekozen om uiting te geven aan de gevoelens waarmee kalverhouders te maken hebben. Dierenwelzijnsorganisaties, milieuactivisten, veganisten en politici vechten om voorrang bij het uiten van hun mening. “De veehouderij lijkt soms vogelvrij. Maar hoe moeten we deze signalen vanuit de maatschappij interpreteren en wat betekent dit voor de toekomst van de veehouderij in zijn algemeenheid, en de kalverhouderij in het bijzonder?”

Tijdens de middag zullen drie deskundigen hun visie geven op het thema ‘Kalverhouderij: mooie toekomst of vogelvrij?’. Ieder vanuit hun eigen achtergrond. De sprekers zijn Marijke Everts (VanDrie Group), Karen Eilers (Natuur&Milieu) en Martijn Rol (Rabobank Nederland). Daarna gaan deze deskundigen met elkaar in discussie aan de hand van prikkelende stellingen.

Discussieleider is kalverhouder, fanatiek social media gebruiker en transportondernemer Frank Mandersloot uit Renswoude. Hans Luijerink: “We draaien niet op de hete brij heen en willen heldere antwoorden waarmee kalverhouders hun eigen mening kunnen vormen.” Vanaf 15.00 uur is gelegenheid om na te praten en worden er kalfsvleeshapjes geserveerd.

Deze discussiemiddag wordt gehouden op de locatie van Rabobank Gelderse Vallei. Adres: Torenplein 2, 3772 CX, Barneveld. Graag vooraf aanmelden via info@dekalverhouder.nl.

Voorafgaand aan deze discussiemiddag houdt VVK voor leden-kalverhouders een jaarvergadering vanaf 10.45 uur. De agenda kunt u hier bekijken.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer