Ledenbijeenkomsten+LTO%2Dvakgroep+Kalverhouderij
Nieuws

Ledenbijeenkomsten LTO-vakgroep Kalverhouderij

LTO vakgroep Kalverhouderij organiseert ledenbijeenkomsten voor kalverhouders. De vakgroep wil graag met kalverhouders in gesprek over twee onderwerpen. Het proces en eventuele totstandkoming van 1) een Landbouwakkoord en 2) een convenant Dierwaardige Veehouderij. Beide zaken zijn sterk leidend voor de toekomst van de bedrijven. De vakgroep ziet het als een gezamenlijke uitdaging om daar zo goed mogelijk invloed uit te oefenen.

De eerste gesprekken met onder andere de overheid om te komen tot een Landbouwakkoord zijn begonnen. Daarbij wordt ingezet op thema’s als verbeteren van het verdienvermogen en het juridisch geborgd toepassen van innovaties en managementmaatregelen. Doel van het Landbouwakkoord is om het verdienvermogen voor boeren te versterken, terwijl de sector invulling moet geven aan doelen op het gebied van natuur, klimaat en water. Kortom: overheid, keten en consument moeten de boer helpen om duurzamer te produceren.

De minister van LNV zet in op verdere verbetering van dierenwelzijn. Een wijziging van de Wet Dieren vormt daarvoor de basis. Doel van het convenant is om daarover met sectoren afspraken te maken. Niet alleen voor kalveren, maar ook voor andere landbouwhuisdieren. Het gaat eerst om de wijze van huisvesten in stallen, maar later wordt daar ook transport en slachterij bij betrokken.

Vragen die we samen moeten beantwoorden: Waar moeten we vanuit de kalverhouderij op inzetten? Welke onderwerpen zijn voor jou als ondernemer en jouw bedrijf van belang? Wat heb je daarvoor nodig en van wie? Welke mogelijkheden zie je om het dierenwelzijn verder te verbeteren? Wat is haalbaar?

Of het gaat lukken om een Landbouwakkoord en/of convenant te sluiten is nu nog onduidelijk. Dat zal later moeten blijken. Maar er zal in elk geval draagvlak voor moeten zijn bij de leden.

De bijeenkomsten zijn op:

Maandag 23 januari 't Zand Bestseweg 52 in Oirschot
Dinsdag 24 januari ’t Witte Huis Geert Wolter Smitweg 20 in Donkerbroek
Donderdag 26 januari Witkamp Dorpsstraat 8 in Laren
Maandag 30 januari De Essenburcht Schoonbeekhof 1 in Kootwijkerbroek

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. LTO-leden zijn van harte welkom.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer