Landbouwcollectief+keurt+houding+Schouten+af
Nieuws

Landbouwcollectief keurt houding Schouten af

Het Landbouwcollectief keurt de werkwijze van Schouten af waarbij ze zegt in overleg te zijn met de landbouwsector maar intussen haar eigen gang gaat.

Na 3 december is er geen overleg geweest tussen het Landbouwcollectief en de minister. Het overleg van 3 december ging onder andere over het stikstofplan van de sector maar leverde geen resultaat op. Sindsdien heeft het collectief niets meer vernomen van de minister, terwijl er ondertussen wel een spoedwet is aangenomen in de Tweede Kamer en er herziene stikstofregels zijn opgesteld tussen het ministerie en de provincies.

De minister kondigt in de Kamerbrief van 4 december ook aan dat er binnenkort een besluit genomen wordt over het extern salderen met daarin inname van productierechten. Dit alles wordt gedaan zonder dat er een begin is van een akkoord tussen ministerie en het Landbouwcollectief. ‘Ze spreekt warme woorden, haar daden laten een andere werkelijkheid zien; een realiteit die ronduit bedreigend is voor de rechtszekerheid en het voortbestaan van bedrijven’, aldus het Landbouwcollectief.

Het Landbouwcollectief begrijpt daarom de toenemende roep om acties. ‘Boeren zijn het zat, ze willen niet langer genegeerd worden. Temeer, omdat het boerenplan fors meer stikstof reduceert dan de minister en al op korte termijn voldoende ruimte creëert voor de invoering van een hogere drempelwaarde. Met het plan kan ook de woningbouw jaren vooruit’. Het Landbouwcollectief roept de minister nogmaals op om het ingediende plan van de sector als uitgangspunt te nemen en snel te komen tot een breed gedragen en praktisch uitvoerbare overeenkomst.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer