LTO+wijst+concepttekst+landbouwakkoord+af
Nieuws

LTO wijst concepttekst landbouwakkoord af

LTO heeft vandaag niet ingestemd met de concepttekst van het landbouwakkoord. De tekst biedt onvoldoende perspectief zegt de belangenorganisatie.

Ook andere deelnemers aan de gesprekken delen de kritiek. Volgens LTO is er daardoor weinig hoop om met een laatste poging tot een landbouwakkoord te komen. Heikele punten uit de concepttekst gaan momenteel over grond, mestbeleid en het verdienvermogen. Ook legalisering van PAS-melders en interimmers moet in het akkoord geregeld worden.

De deelnemende partijen willen tot woensdag 17 mei nog de tijd nemen om forse verbeteringen aan te brengen in de concepttekst. Die concepttekst zou dan doorgerekend kunnen worden op economische haalbaarheid of door de overheid afgewezen worden. In het laatste geval stopt het proces, zegt LTO. Kan het conceptakkoord wel doorgerekend worden dan wil de belangenorganisatie daarna nog een ledenconsultatie uitvoeren.

Inzet van LTO blijft een transitie van de landbouw waarbij ook het verdienvermogen van boeren versterkt wordt: "Dat is de hoge ambitie die we met een landbouwakkoord hebben", aldus LTO.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer