Klaremelk+neemt+stallen+Planquette+over
Nieuws

Klaremelk neemt stallen Planquette over

Veevoerbedrijf Klaremelk uit Speuld (Gld) heeft de voergeldcontracten van de Belgische slachterij Planquette uit Ardooie overgenomen.

Het gaat om de contracten van meerdere kalverbedrijven in de regio West- en Oost-Vlaanderen. Klaremelk was als leverancier van kalvervoeders al betrokken bij deze bedrijven. De overname past zodoende naadloos in de ambitie van het bedrijf uit Speuld om te groeien als leverancier van totaalvoerpakketten voor kalveren.

Planquette is een middelgrote slachterij die zich richt op vleeskalveren en luxe (kalfs)vlees. Het echtpaar Andy Planquette en Martine Martelé heeft het bedrijf in 1996 opgericht. De activiteiten betroffen in eerste instantie de houderij en de handel in kalveren en vanaf 2014 ook het slachten van de dieren. Deze laatste activiteit blijft het bedrijf voortzetten.

Voor Klaremelk is de overname van de voergeldcontracten de tweede overname in korte tijd. In 2022 heeft het bedrijf uit Speuld de voergeldstallen van De Bruin uit Uddel overgenomen.

In 2020 opende Klaremelk een nieuwe fabriek voor het maken van muesli’s en krachtvoer in Harderwijk. Naast de melkpoeders die in Speuld gemaakt worden, levert het bedrijf sindsdien een compleet voerpakket voor kalveren en andere jonge dieren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer