Kalfsvlees+stabiel%2C+starters+goedkoper
Nieuws

Kalfsvlees stabiel, starters goedkoper

De prijzen van kalfsvlees blijven op een stabiel hoog niveau. Jonge kalveren zijn duurder, starters goedkoper.

De verkoop van blank kalfsvlees profiteert nog steeds van het feit dat de kalverhouderij met jonge dieren het nieuwe jaar in is gegaan. Hierdoor kan het aanbod goed afgestemd worden op de vraag. Ook in Italië en Frankrijk zijn de koppels jong (en daardoor licht) waardoor het aanbod in Europa niet groot is en de prijs van 6,30 euro per kg in Nederland makkelijk gehandhaafd blijft.

Bij de rosékalveren blijven de prijzen voor levering week 5 gelijk. Jong rosé zit op 5,20 euro per kg, oud rosé op 5 tot 5,05 met hier en daar een plusje. De afzet van jong rosé heeft wel last van een mindere vraag naar luxe onderdelen van het kalf, zoals kalfshaas en bovenbil. Marktdeskundigen wijten de afnemende vraag van luxe vleesonderdelen aan de inflatie: consumenten hebben minder te besteden en laten luxe achterwege. De 5,20 voor jong rosé wordt overal in de markt gegeven maar aan de bovenkant van deze prijs zit geen ruimte meer.

De prijs van oud rosé wordt in bedwang gehouden door de koeien. Slachterijen die zowel rosékalveren als koeien slachten nemen daardoor minder rosés af. Starters zijn gemiddeld 5 euro goedkoper geworden. Er is weinig vraag waardoor de prijs daalt. De verwachting is wel dat de prijsbodem voor starters bereikt is.

De jonge kalveren hebben nog steeds te maken met een wisselend aanbod van Duitse kalveren. Na vier weken heeft de markt zich niet herstelt van de 28-dagenregeling en komt het aanbod met horten en stoten op gang. Hierdoor zijn kalveren in Nederland gemiddeld 5 euro per stuk duurder geworden. Er wordt met verwachting uitgekeken naar Ierland. Daar is het afkalfseizoen begonnen waardoor over enkele weken de eerste koppels naar het vasteland kunnen komen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer