Kalfsvlees+in+Zuid%2DKorea+ge%26iuml%3Bntroduceerd
Nieuws

Kalfsvlees in Zuid-Korea geïntroduceerd

Tijdens de Coex Food Week in Seoul is Nederlands kalfsvlees geïntroduceerd in Zuid-Korea.

Zuid-Korea is open voor Nederlands rund- en kalfsvlees nadat negen vleesbedrijven zich op 26 juli 2019 hebben geregistreerd bij de Koreaanse autoriteiten. Daarna ging de markt voor zowel rundvlees als kalfsvlees direct open. Hoewel Nederland samen met Denemarken een van de eerste twee Europese landen is die de markt in Zuid-Korea heeft geopend, is Nederland het allereerste Europese land dat rund- en kalfsvlees naar Korea verzend.

Het duurde bijna dertien jaar om de markt in Korea te openen sinds de eerste officiële brief voor markttoegang van Nederlands rundvlees in 2006 aan het Koreaans ministerie van Visserij, Plattelandszaken en Landbouw. Korea was afhoudend over de invoer van rundvlees vanwege BSE In Europa. De import van rundvlees is een zeer gevoelige kwestie in de Koreaanse samenleving.

Nu de markt open is, heeft de Nederlandse ambassade Nederlandse rundvleesbedrijven uitgenodigd deel te nemen aan de Coex Food Week voor een lanceringsevenement in Zuid-Korea. Met gezamenlijke inspanningen van het Centrale Organisatie voor de Vleessector en de ambassade was het Nederlandse paviljoen één van de meest zichtbare en populaire stands tijdens de foodexpo van 20 tot en met 23 november 2019.

De bezoekers genoten van de kalfs- en rundvleesproeverij die door de Nederlandse chef-kok werden bereid. Dagelijks stond er een lange rij met bezoekers die het allereerste aangekomen verse kalfsvlees en rundvlees wilden proeven. De verwachting is dat niet alleen Koreaanse bedrijven maar ook consumenten de hoge kwaliteit van Nederlands kalfs- en rundvlees zullen waarderen, mede door de hoogste normen voor diergezondheid en welzijn ter wereld die Nederland hanteert.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer