Jong+en+oud+ros%3F+gelijk+in+prijs
Nieuws

Jong en oud ros? gelijk in prijs

De jonge rosés maken een pas op de plaats. Prijzen liggen komende week wederom tussen de 3,40 en 3,50 euro per kg.

Slachterijen die niet meer slachten dan ze aan de afzetkant kunnen verkopen, betalen de maximale prijs uit. Partijen waarbij het aanbod uit de eigen houderij groot is, betalen minder. De vrije handelspartijen hebben het zwaar. Omdat ze geen eigen slachterij hebben, moeten ze in deze markt met de prijs naar beneden om de dieren geslacht te krijgen.

Doorschuiven van koppels jong rosé naar oud rosé is op dit moment wellicht een goede keuze. Het beperkt aanbod van oud rosé en het verwachte lage aanbod van koeien, zet in deze markt de signalen op groen voor hogere prijzen voor de oude rosés voor over enkele weken. 3,20 tot 3,25 euro per kg wordt komende week overal in de markt betaald. Een hogere prijs is daarna zeker mogelijk.

Het blanke kalfsvlees blijft deze week wederom gelijk in prijs. Waar de rosés in december een aardige prijssprong hebben gemaakt, wil het met het blanke kalfsvlees nog niet zo vlotten. Het aanbod is redelijk groot en de luxe onderdelen lopen niet best. Tel daar bij op dat het ingevroren kalfsvlees gedoseerd op de markt wordt gebracht en een prijsverhoging is niet meer aan de orde. Om de notering verder op te stuwen zal het aanbod af moeten nemen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer