Inval+bij+mestadviesbureau+vanwege+vermoeden+fraude
Nieuws

Inval bij mestadviesbureau vanwege vermoeden fraude

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft maandag 19 november doorzoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar mestfraude.

Het onderzoek zou zich met name richten op Bergs Advies uit het Limburgse Heythuysen. Het adviesbureau speelt volgens de NVWA een centrale en faciliterende rol bij fraude met mestboekhoudingen.

Naast het kantoor van dit bureau is op nog negen andere locaties onderzoek gedaan, waaronder verschillende veehouders. In totaal hebben 140 mensen deelgenomen aan de actie waarbij assistentie is verleend door politie, FIOD, IL&T en Inspectie SZW. De actie heeft volgens de NVWA maanden voorbereidingstijd in beslag genomen en staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Het klantenbestand van Bergs Advies bestaat uit veehouders, intermediaire ondernemingen en transportondernemingen. Het adviesbureau wordt er van verdacht frauduleuze constructies te bedenken en uit te dragen waardoor de indruk wordt gewekt dat klanten hun mestboekhouding op orde hebben, terwijl dit niet het geval is, stelt de NVWA.

De opsporingsdienst van de NVWA richt zich bij de aanpak steeds meer op faciliteerders. Die spelen volgens de dienst door hun kennis en diensten vaak een cruciale en moeilijk te vervangen rol bij het plegen van fraude.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer