Hitteprotocol+goed+nageleefd
Nieuws

Hitteprotocol goed nageleefd

Op verzamelcentra en kalverslachterijen worden de hitteprotocollen goed nageleefd, blijkt uit navraag bij de NVWA.

Vanaf maandag 24 juni controleren zes mobiele teams van de NVWA op naleving van het Nationaal plan voor veetransport. Hierin is bepaald hoe veehandelaren, transporteurs en slachterijen om moeten gaan met het vervoer en slachten van de dieren bij extreem hoge temperaturen.

Tot nu toe zijn er in de kalversector geen onregelmatigheden geconstateerd, meldt de NVWA. Wel zijn er deze week bij één varkensslachthuis boetes en schriftelijke waarschuwingen uitgedeeld aan transporteurs en stond bij een kippenslachter een vrachtwagen te lang in de zon. Ook deze transporteur kreeg een schriftelijke waarschuwing.

In het hitteplan, dat door de transportsector en slachterijen is opgesteld, staat dat dieren niet vervoerd mogen worden bij temperaturen boven de 35 graden. Deze norm geldt zowel bij aanvang als onderweg en is niet afhankelijk van de temperatuur bij het KNMI in de Bilt.

Door het transport en slachten eerder op de dag plaats te laten vinden, zorgen de bedrijven er voor dat de dieren zo min mogelijk last hebben van de hoge temperaturen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer