Groen+licht+voor+mestverwerker+Twence
Nieuws

Groen licht voor mestverwerker Twence

De Raad van State heeft zich vandaag positief uitgesproken over de bouw van de mestverwaardingsinstallatie van Twence op Elhorst-Vloedbelt in Zenderen.

Dit betekent dat de bouw naar verwachting begin 2021 zal starten en de mestverwerkingsinstallatie in het voorjaar van 2022 operationeel zal zijn. “Wij zijn zeer verheugd met deze uitspraak omdat het de daadwerkelijke realisatie van de installatie, na jaren van voorbereidingen en intensieve samenwerkingen, mogelijk maakt. Alle seinen staan op groen”, zegt algemeen directeur Marc Kapteijn.

Met de installatie kan Twence 250.000 kuub mest verwerken, een groot deel van het regionale mestoverschot. Hiermee wordt groen gas voor drieduizend huishoudens geproduceerd en worden schaarse grondstoffen teruggewonnen. Twence ziet dit als een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van de regio.

Er was de afvalverwerker veel aan gelegen om goedkeuring voor de bouw te krijgen. Als in 2022 niet wordt gestart met het verwerken van mest, verliest het bedrijf aanspraak op een subsidie van maar liefst 21 miljoen euro.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer