Fuite+mag+Gosschalk+overnemen
Nieuws

Fuite mag Gosschalk overnemen

Fuite mag de uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Gosschalk. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaald.

Het betreft de zeggenschap over Gosschalk Beheer en Clara; twee bv's waarin de inkoop-, slacht- en verkoopactiviteiten van Gosschalk zijn ondergebracht. Reden van het positief besluit van de autoriteit is dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft.

In haar besluit schrijft de ACM hierover: 'De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zal belemmeren'.

Fuite is actief op het gebied van de productie van en handel in mengvoeder en aanverwante artikelen, de productie van en handel in zuivelgrondstoffen, de exploitatie en financiering van kalveren en de handel in pluimvee- en kalfsvlees.

Gosschalk is hoofdzakelijk actief op het gebied van het slachten van runderen, de inkoop van runderen en de in-en verkoop van varkensvlees en rundvlees. Gosschalk is beperkt actief op het gebied van de inkoop van kalveren, de slacht van kalveren en de handel in kalfsvlees.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer