Fuite+koopt+slachterij+Beernink
Nieuws

Fuite koopt slachterij Beernink

Fuite Veal heeft slachterij Beernink in Oldenzaal overgenomen van de gebroeders Beernink.

Fuite Veal – onderdeel van Fuite Groep - verwerkt al een deel van de kalveren uit de eigen integratie op haar uitbeenderij in Almere. Met de aankoop van de slachterij maakt het bedrijf de keten compleet. Het past volgens een woordvoerder bij de visie van het familiebedrijf om alles van zaadje tot karbonaadje in eigen beheer te hebben.

De kalveren uit de eigen integratie van Fuite werden tot nu toe geslacht bij VanDrie Group. Die samenwerking blijft ook na de overname van slachterij Beernink bestaan.

In Oldenzaal kunnen wekelijks maximaal 1.500 kalveren geslacht worden. Een groot deel daarvan kwam tot nu toe van de roséintegratie Veal Fine. Veal Fine laat weten ook het slachten in eigen beheer op deze locatie serieus onderzocht te hebben. Mede door een overcapaciteit bij bestaande kalverslachterijen heeft de integratie besloten dit niet te doen.

Het slachten gaat Veal Fine onderbrengen bij vaste relaties waarmee het bedrijf al langer zaken doet. Mark van Roekel van Veal Fine: “Onze focus is de rosékalverhouderij en de verwerking en verkoop van rosékalfsvlees. Dat doen we al dertig jaar en daarin willen we ons blijven onderscheiden.”

Dat Fuite Groep een slachterij koopt, is niet de eerste keer. Vijf jaar geleden kocht het bedrijf een slachterij in Tubbergen. Gezien de kleine capaciteit en de nabijheid van een woonwijk is het slachten op deze locatie een jaar later gestopt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer