Fuite+Veal+op+huidige+locatie+in+lastig+parket
Nieuws

Fuite Veal op huidige locatie in lastig parket

Fuite Veal slacht voorlopig geen kalveren in Tubbergen. Wel blijft het bedrijf de eigen verwerking en verwaarding van het kalfsvlees doorzetten.

Het bedrijf heeft de slachtactiviteiten gestopt na aanhoudende klachten vanuit collega-bedrijven op het bedrijventerrein in Tubbergen en omwonenden. De slachterij zou voor stank-, parkeer- en geluidsoverlast zorgen.

In de vergunning staat dat er wekelijks maximaal 540 kalveren geslacht mogen worden, maar dit aantal zou met regelmaat fors overschreden zijn. Nadat de gemeente in mei tot het opleggen van een last onder dwangsom wilde overgaan, schroefde het bedrijf het aantal slachtingen al fors terug. Ook zijn verschillende bouwwerken verwijderd waarvoor geen vergunning was verleend.

Fuite Veal heeft in januari 2018 een vergunning aangevraagd voor het opvoeren van het aantal slachtingen naar vijftienhonderd dieren per week. De bedrijven in de omgeving van de slachterij willen dit echter voorkomen en hebben een advocaat in de arm genomen.

Nu de slachtactiviteiten zijn opgeschort worden de dieren van de eigen integratie elders geslacht en gedeeltelijk verwerkt in eigen beheer. Of en hoe Fuite Veal verder gaat in Tubbergen is nog niet duidelijk. Het bedrijf beraadt zich over de toekomst op deze locatie.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
  • Zaterdag
    17° / 10°
    20 %
Meer weer