ForFarmers+snijdt+in+kosten
Nieuws

ForFarmers snijdt in kosten

Na tegenvallende jaarcijfers gaat veevoerbedrijf ForFarmers bezuinigen.

Het bedrijf bekijkt of er fabriekslocaties gesloten moeten worden en wil het aantal arbeidskrachten (fte’s) met 125 tot 150 verminderen. Dit is ongeveer 6 procent van het aantal medewerkers.

De omzet van ForFarmers steeg in 2018 met 8 procent naar 2,4 miljard euro maar de operationele winst liet een daling zien van 1,3 procent. Reden van de lagere winst is onder andere de droge zomer van 2018 en de lage waterstanden die leidden tot hogere koersen van voergrondstoffen en hogere transportkosten. Omdat de kosten harder stegen dan doorberekend kon worden in de voerprijzen, daalde het resultaat.

Op de Amsterdamse effectenbeurs ging de koers met bijna 10 procent onderuit. Aandeelhouders rekenen het ForFarmers aan dat het ondanks vier overnames niet is gelukt de operationele winst te vergroten. Het bedrijf wil voor 30 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen wat de beurskoers van het voerbedrijf zal stimuleren.

Ook in de eerste helft van 2019 verwacht ForFarmers een lager bedrijfsresultaat. Samen met de resultaten over 2018, en met de krimpende veestapel in Nederland in het vooruitzicht, vindt het bedrijf het verstandig om de komende twee jaar de kosten van de organisatie te verlagen met 10 miljoen euro.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer