Export+kalfsvlees+naar+China+vereenvoudigd
Nieuws

Export kalfsvlees naar China vereenvoudigd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en haar Chinese collega-autoriteit GACC hebben afspraken gemaakt om de exportdocumenten te vereenvoudigen.

De papieren exportcertificaten worden daarbij vervangen door digitale. Het papierloos certificeren van kalfsvlees betekent dat de logistieke problemen voor het verkrijgen van het certificaat en het behouden van het certificaat tijdens transport verleden tijd zijn. Daarnaast is het nieuwe proces veel beter bestand tegen fraude en zullen de directe kosten beperkt afnemen.

De afspraken tussen China en Nederland gelden naast kalfsvlees ook voor varkensvlees. Drie jaar geleden hebben de NVWA en GACC ook al soortgelijke afspraken gemaakt over het papierloos exporteren van zuivel. China is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Jaarlijks worden er circa tienduizend partijen vlees naar China geëxporteerd.

Nederland heeft met dertien landen afspraken gemaakt over het digitaal uitwisselen van exportcertificaten. Bij deze exporten moet naast de digitale informatie ook altijd nog een certificaat op papier worden meegestuurd. China is het eerste land waar bij de export van kalfsvlees, varkensvlees en zuivel helemaal geen papieren certificaten meer worden gebruikt. Voor andere dierlijke (bij)producten is vooralsnog wel een papieren certificaat vereist.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer