Emissiewerkgroep+wil+mening+Brabantse+kalverhouders
Nieuws

Emissiewerkgroep wil mening Brabantse kalverhouders

De Brabantse werkgroep Emissiereductie Kalverhouderij werkt aan een toekomstvisie voor de sector in deze provincie. Via een enquête wil de groep inzicht in de toekomstplannen van kalverhouders in Noord-Brabant.

Aanleiding voor het opstellen van de toekomstvisie is de motie die op 27 november 2020 is aangenomen door Provinciale Staten in Noord-Brabant. Hierin staat dat Gedeputeerde Staten met de werkgroep in gesprek moet treden over een mogelijke verruiming van de huidige opties om te voldoen aan het provinciaal milieubeleid.

De werkgroep heeft voorstellen gedaan waarbij kalverhouders een gedeelte van hun bedrijf leeg kunnen laten staan of hetzelfde aantal dierplaatsen van een collega op kunnen kopen om zo te voldoen aan de eis van 50 procent ammoniakreductie. Deze extra mogelijkheden zouden geregeld kunnen worden met een Green Deal-overeenkomst met de landelijke overheid.

Om het plan goed uit te werken heeft de werkgroep een enquête opgesteld en via de mail naar leden van ZLTO en VVK gestuurd. Brabantse kalverhouders die de mail nog niet hebben ontvangen kunnen deze opvragen bij: Joris van der Doelen jorisvanderdoelen@gmail.com of Martijn Kuijken martijn.kuijken@planet.nl.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer