Eerste+Nederlandse+kalfsvlees+naar+China+
Nieuws

Eerste Nederlandse kalfsvlees naar China

Ekro heeft als eerste Europese kalverslachterij goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren.

Het dochterbedrijf van VanDrie Group verscheept deze week de eerste bestelling. Vooralsnog betreft het alleen kalfsvlees zonder been. Met deze levering komt een onderhandelingstraject van zeventien jaar ten einde.

De handelsdeal is deze week bekrachtigd tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang en minister van Commercie Zhong Shan aan Nederland. De Chinese overheid had de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) daarbij gemachtigd om bij één kalfsvlees producerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren.

Henny Swinkels van VanDrie Group is erg blij met het resultaat: “Om dit voor elkaar te boksen, is vanuit allerlei hoeken keihard gewerkt. Veel lof verdienen de Nederlandse ambassade en haar landbouwattachés in China, de NVWA en de Chief Veterinary Officer (CVO). Ook ben ik blij met de hulp die we vanuit de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben gekregen. Het is een prachtig resultaat dat alleen kon worden bereikt door de professionele, gezamenlijke inzet én nauwe samenwerking met de Chinese instanties.”

Swinkels ziet grote potenties. Nederland heeft op voedingsgebied een goede reputatie in China, zegt hij: “Met ons kwaliteitssysteem Safety Guard geven we unieke garanties af voor de Nederlandse kalfsvleesproducten die we leveren, zoals kwaliteit, tracking en tracing en voedselveiligheid. Chinese consumenten vinden dit erg belangrijke items. Het is nu aan ons om de markt bekend te krijgen met het product.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer