ESA+staakt+opnieuw+slachtactiviteiten
Nieuws

ESA staakt opnieuw slachtactiviteiten

Slachterij ESA in Apeldoorn, onderdeel van VanDrie Group, staakt opnieuw alle activiteiten. Het bedrijf heeft meer tijd nodig om beschermende maatregelen adequaat in te voeren. VanDrie Group geeft aan zelf het besluit te hebben genomen om de slachtactiviteiten voorlopig op te schorten om onaanvaardbare risico’s op de gezondheid van medewerkers en derden te voorkomen.

De maatregelen die ESA wil doorvoeren zien onder andere toe op het opleiden en aansturen van ingehuurde corona-toezichthouders en het doen van aanpassingen in gangpaden, kleedruimtes, productieafdelingen en hygiënesluizen. Dit is niet mogelijk als het bedrijf in productie is.

Niet alle geplande slachtingen kunnen omgeboekt worden naar de andere slachterijen van VanDrie Group. Dinsdagavond werden kalverhouders door transporteurs gebeld dat de dieren op een ander moment weg zouden gaan.

Het opschorten van de activiteiten gebeurt nu voor de tweede keer. Op donderdag 21 april werden de activiteiten ook al stilgelegd. vanwege hoge positieve coronagevallen onder slachtmedewerkers. Uit de dagelijkse testen die ESA uitvoert blijkt dat de Covid-19 incidentie inmiddels aanzienlijk is teruggebracht.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer