Digitaal+%26lsquo%3Bcorona%2Dbedrijfsbezoek%26rsquo%3B+LNV+aan+kalverhouders
Nieuws

Digitaal ‘corona-bedrijfsbezoek’ LNV aan kalverhouders

Op vrijdag 23 oktober hebben enkele medewerkers van het ministerie van LNV een digitaal ‘coronabedrijfsbezoek’ gebracht aan de kalverhouders Bert Folbert en Richard Beenen.

Namens LNV waren aanwezig Lieke Hendrix (directeur dierlijke agroketens en dierenwelzijn) Annie de Veer (directeur strategie, Kennis en innovatie) en Tjerk Bosje (senior beleidsmedewerker). Insteek van het gesprek was om de gevolgen van de coronacrisis inzichtelijk te maken, vooral die van kalverhouders die voor eigen rekening kalveren houden. Het video-gesprek was georganiseerd door de LTO-vakgroep Kalverhouderij.

Rosékalverhouder Bert Foldert heeft een goed gevoel aan het gesprek overgehouden, al moet nog blijken of dit ook leidt tot het gewenste resultaat, namelijk steun aan getroffen kalverhouders. Folbert heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in welzijnsvloeren, mestschuiven onder de roosters, een vergister en een luchtwasser. “Bedrijven die vooruitstrevend zijn en flink hebben geïnvesteerd in duurzame technieken hebben het zwaar. Het zou jammer zijn voor de sector, maar ook voor de duurzaamheidsagenda van LNV, als zulke bedrijven de coronacrisis niet overleven.”

In de ledenbrief laat voorzitter Wim Thus weten dat de LNV-directeuren duidelijk begrip hadden voor de moeilijke situatie waarin deze groep ondernemers zich bevindt, maar toezeggingen zijn er niet gedaan. “Het heeft in elk geval bijgedragen aan meer bewustwording, kennis en begrip. De directeuren gaven aan dat het hun blik op de kalverhouderij zeker heeft verbreed. Onderkend is dat de kalverhouderij veelzijdiger is dan werd verondersteld. Hopelijk draagt dat uiteindelijk bij aan meer politiek draagvlak voor steun aan individuele kalverhouders.”

Foto: Kalverhouder Bert Folbert uit Vriezenveen (O)

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer