%26%23039%3BDialoog+nodig+voor+verduurzaming%26%23039%3B
Nieuws

'Dialoog nodig voor verduurzaming'

"Als we met elkaar in dialoog treden, kunnen we samen aan de slag met de verduurzaming van de Nederlandse agrarische sector." Dat is de conclusie van Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het ministerie van landbouw, na zijn werkbezoek vandaag aan VanDrie Group.

Tijdens het bezoek is uitgebreid stilgestaan bij diverse thema’s die spelen in de kalversector, waaronder de verduurzaming. Marijke Everts, director corporate affairs bij VanDrie Group, heeft daarbij toegelicht wat VanDrie Group doet aan circulariteit, het verminderen van antibioticagebruik en het verwaarden van reststromen.

Everts: "Onze kalversector heeft toekomst. We gaan uitdagingen niet uit de weg. Samen met onze kalverhouders zullen we dat ook komende jaren laten zien."

Het kabinet wil dat de Nederlandse landbouw voorop loopt in de omslag naar kringlooplandbouw en dat er meer waardering komt voor de boer. Everts: "We zien het ministerie als een waardevolle partner. We werken nauw samen in allerlei dossiers. Het is daarom erg fijn om de heer Goet ons bedrijf te laten zien."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer