DCA+stopt+met+verkoop+ros%26eacute%3Bkalfsvlees
Nieuws

DCA stopt met verkoop rosékalfsvlees

DCA International stopt vanaf vandaag met de verkoop van rosékalfsvlees.

Over de reden wil eigenaar Wilfred Simmelink niets zeggen. In de markt zijn geluiden te horen dat de marges op de verkoop van vlees minimaal zijn en dat een gebrek aan rendement de oorzaak is.

DCA International koopt karkasonderdelen in via Vitelco. Wekelijks reserveerde de slachterij uit Den Bosch enkele honderden rosékalveren voor de uitbeenderij uit Holten. Volgens een woordvoerder van Vitelco zal het verlies van een grote afnemer geen gevolgen hebben voor kalverhouders die aan de slachterij leveren.

In 2017 heeft DCA International in Holten nog een nieuwe productieruimte in gebruik genomen van ruim 1.300 vierkante meter. Hier werden de karkasonderdelen uitgebeend en vers en ingevroren geleverd aan overwegend Europese afnemers.

DCA International is in 1991 opgericht door de gebroeders Jan en Wilfred Simmelink. Het bedrijf heeft ongeveer 25 medewerkers. Sinds 2009 slacht Vitelco de kalveren voor DCA International. Ongeveer vijf jaar geleden is het bedrijf gestopt met het zelfstandig inkopen van kalveren en verzorgde Vitelco de volledige inkoop.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer