CDA%2Ddelegatie+bezoekt+ros%26eacute%3Bbedrijf+Luijerink
Nieuws

CDA-delegatie bezoekt rosébedrijf Luijerink

Vrijdag 22 februari bracht een CDA-delegatie een bezoek aan het rosékalverbedrijf van Hans en Marloes Luijerink in Overdinkel (Ov).

Het bezoek vond plaats in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten die op 20 maart 2019 plaatsvinden. De delegatie bestond uit zowel provinciale, regionale en landelijke CDA-kopstukken, waaronder Bouwien Rutten (Provinciale Staten), Eddy van Hijum (gedeputeerde) en Maurits von Martels (lid Tweede Kamer).

Tijdens het bezoek werd vooral gesproken over hoe wetgeving en ontwikkelen van een veehouderij samen kunnen gaan. De familie Luijerink houdt 3.200 rosékalveren en zij is voornemens om het bedrijf energieneutraal te maken. De eerste stap zal zijn om de daken van het bedrijf vol te leggen met zonnepanelen. Met de opbrengst kunnen zij hun eigen bedrijf maar daarnaast ook nog tweehonderd huishoudens van stroom voorzien. Stap twee is het plaatsen van een biogasinstallatie die de mest opwaardeert tot energie.

Hans Luijerink merkt dat politici willen weten wat er leeft op boerenbedrijven. Zo’n bezoek draagt bij aan wederzijds begrip, merkt hij. Het is volgens hem belangrijk om de klokken regelmatig gelijk te zetten. “Want wat er in Brabant gebeurt, waar politici en veehouderij ver van elkaar verwijderd zijn, moeten we hier zien te voorkomen.” Ook een open relatie met de omgeving is voornaam. Zo stelt de familie Luijerink het bedrijf regelmatig open voor bezoekers, zoals de plaatselijke senioren. Met en zonder begeleiding bezoeken ze regelmatig het kalverbedrijf.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 8°
    5 %
Meer weer