Brabant+geeft+boeren+enkele+maanden+meer+tijd
Nieuws

Brabant geeft boeren enkele maanden meer tijd

Veehouders in Brabant krijgen meer tijd om te voldoen aan strenge emissieregels voor hun stallen. De deadline voor het aanvragen van een vergunning gaat naar 1 januari 2021. De vervanging van het verouderde stalsysteem moet voor 1 oktober 2022 klaar zijn.

Het aanpassen van de stallen is daarmee negen maanden later dan eerder afgesproken. Op 13 december 2020 hebben Provinciale Staten echter het laatste woord over het voorstel dat Gedeputeerde Staten vandaag naar buiten heeft gebracht.

Gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks) laat weten dat de provincie zich aansluit bij het landelijke beleid waarbij de 'feitelijk gerealiseerde capaciteit' als uitgangspunt geldt voor intern salderen. Dit betekent dat initiatiefnemers de vergunde stikstofruimte van stallen die zijn gebouwd en in gebruik zijn genomen, kunnen inzetten voor nieuwe ontwikkelingen.

Grashoff geeft verder aan dat Gedeputeerde Staten begin 2020 opnieuw strategisch beleid gaat uitzetten ten aanzien van innovatieve stalsystemen die nog in ontwikkeling zijn bij diersectoren waar geen brongerichte maatregelen voor handen zijn.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer