Boerenprotesten+gaan+door%2C+meer+steun+voor+acties
Nieuws

Boerenprotesten gaan door, meer steun voor acties

Vrijdagochtend protesteren 250 Brabantse boeren bij het provinciehuis in Den Bosch. In Friesland bezetten tientallen boeren met tractoren de ingang van het provinciehuis.

De actie in Brabant is ingezet omdat vrijdagochtend er een commissievergadering is over de PAS en in de middag er een Statenvergadering gehouden wordt over het advies dat de commissie Remkes vorige week heeft uitgebracht aan het kabinet. De protesten in Den Bosch, die zijn aangemoedigd door ZLTO, zijn rustig verlopen.

In Friesland is vrijdagochtend een spontane actie opgezet na aanleiding van de informatiebijeenkomst die donderdagavond gehouden is op het provinciehuis met gedeputeerde Johannes Kramer. Tijdens die bijeenkomst kondigde de gedeputeerde aan de niet benutte stikstofruimte in de vergunningen van boeren af te nemen. Vrijdagmiddag heeft de gedeputeerde zijn uitspraken ingetrokken.

Ondertussen neemt de steun voor bredere acties toe. Agractie, initiatiefnemer van het protest op 1 oktober, steunt de nieuwe acties die Farmers Defence Force woensdag 16 oktober wil houden bij het RIVM in Bilthoven en op het Binnenhof in Den Haag. Agractie steunde de protesten in eerste instantie niet. Maar ‘gezien de turbulente ontwikkelingen vanuit het kabinet om boerengezinnen de nek om te draaien’ is het nu meer dan nodig om actie te voeren, stelt de organisatie.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer