BRS%2Dnummer+leidend+bij+subsidieaanvraag
Nieuws

BRS-nummer leidend bij subsidieaanvraag

Het BRS-nummer is leidend bij de aanvraag van subsidies voor welzijnsvloeren. Dit betekent dat er bij meerdere UBN-nummers van alle stallen een plattegrond aangeleverd moet worden.

Deze opmerking maakt accountants- en adviesbureau Flynth. Het regionale kantoor in Arnhem heeft momenteel ongeveer vijftig subsidieaanvragen van welzijnsvloeren in behandeling.

Naast het ontbreken van gegevens over indrukbaarheid van de toplaag, de duurzaamheid en hygiëne van de vloer is het ontbreken van plattegronden de meest voorkomende tekortkoming, constateert Wilko Mensink van Flynth. “Kalverhouders die meerdere UBN-nummers onder een BRS-nummer hebben, moeten van alle stallen die onder het BRS-nummer vallen een plattegrond aanleveren.”

Belangrijk is ook dat precies wordt aangegeven welke stalplaatsen, inclusief het aantal dieren, worden voorzien van de nieuwe welzijnsvloer.

De subsidies voor welzijnsvloeren (en ook ammoniak reducerende apparaten) kan aangevraagd worden tot uiterlijk aanstaande dinsdag 30 oktober 2018 17.00 uur. De overheid heeft 15 miljoen euro beschikbaar gesteld (7,5 miljoen euro voor welzijnsvloeren en 7,5 miljoen euro voor ammoniakreducerende apparaten). Er geldt een maximale subsidie van 40 procent op de investering.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer