Agractie+stapt+uit+overleg+landbouwakkoord
Nieuws

Agractie stapt uit overleg landbouwakkoord

Agractie trekt zich terug uit de onderhandelingen over het Landbouwakkoord. Struikelblok is het "grootschalig aanwijzen van gronden met beperkingen", ofwel landschapsgrond.

Agractie-voorzitter Bart Kemp wil dat de eis van landschapsgrond van tafel gaat. Tijdens gesprekken van de afgelopen dagen is dat niet gebeurd. Kemp geeft aan dat er geen enkel onderhandelingsakkoord ligt waarin landschapgrond niet aanwezig is.

Woensdag en donderdag hebben Agractie, Biohuis, LTO Nederland en NAJK in Ermelo overleg gevoerd met landbouwminister Piet Adema en Chris Kalden, de voorzitter van het landbouwakkoord. Pas als er acceptabele oplossingen komen, wil Agractie terugkomen aan de hoofdtafel van het landbouwakkoord.

Ook LTO Nederland vindt het vraagstuk grond het belangrijkste onderdeel richting een mogelijk landbouwakkoord. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak zegt zich te verzetten tegen de introductie van landschapsgrond en het doorvoeren van vergaande beperkingen in het gebruik van boerenland.

Omdat er nog geen besluiten genomen zijn, is het volgens LTO niet nodig om uit de onderhandelingen te stappen. "LTO knokt samen met de andere agrarische organisaties aan tafel voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Pas aan het einde van de onderhandeling beoordelen we of het resultaat goed genoeg is om aan onze leden voor te leggen. Of dat gaat lukken weten we niet."


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer