99%2C5+procent+van+nuka%26%23039%3Bs+door+handelaar+gemeld+in+KVS
Nieuws

99,5 procent van nuka's door handelaar gemeld in KVS

In april is meer dan 99,5 procent van de aangevoerde kalveren op verzamelplaatsen door handelaren gemeld in het Kalfvolgsysteem (KVS).

Wekelijks zijn er tussen de 16.000 en 17.000 kalveren aangevoerd. Het aanmeldpercentage heeft het laatste half jaar rond de 90 procent geschommeld. Vooral enkele kalverhandelaren in het noorden van het land vonden de regels behorende bij het KVS te strikt.

90 procent van de kalveren wordt op het erf bij de melkveehouder in het KVS gezet. Een beperkt aantal handelaren zet het kalf in KVS bij aankomst op het verzamelcentrum. Dit is niet wenselijk omdat dan niet gecontroleerd is of het kalf voldoet aan de gestelde voorwaarden bij opladen op het melkveebedrijf.

Vee&Logistiek Nederland heeft de controle op naleving van dit voorschrift opgestart. Bij constatering van een afwijking volgt een hercontrole en wanneer de handelaar opnieuw de fout in gaat een sanctie.

Nu de laatste mutatiedatum geldt als geboortedag, zijn de kalveren volgens de organisatie van veehandelaren gemiddeld iets ouder voordat ze naar de kalverhouderij gaan. Bijna alle kalveren voldoen volgens Vee&Logistiek Nederland aan het criterium van minimaal veertien levensdagen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer