75+procent+van+kalveren+in+Kalfvolgsysteem
Nieuws

75 procent van kalveren in Kalfvolgsysteem

Eind juni werd 75 procent van de kalveren door handelaren aangemeld in het Kalfvolgsysteem (KVS), blijkt uit cijfers van Vee&Logistiek Nederland.

Begin juni was dit nog 53 procent. Van de kalveren die toen op de verzamelcentra arriveerden, stonden er vierduizend niet in KVS. Half juni was dit teruggelopen tot 2.700 en in de voorlaatste week van juni betrof het nog zevenhonderd dieren. Vee&Logistiek Nederland verwacht dat het percentage snel naar de 100 procent zal gaan.

Er zijn inmiddels zevenhonderd handelaren/transporteurs die een KVS-accountnummer hebben ontvangen. Het aantal dat daadwerkelijk kalveren meldt in KVS is 470. En deel van de niet-melders betreft slapende deelnemers. Het restant haalt kalveren op bij melkveehouders maar zet de dieren nog niet in KVS. Als zij niet starten met het aanmelden van kalveren via het eigen KVS-account, worden deze handelaren binnenkort van de witte lijst van erkende handelaren gehaald.

Een verzamelcentrum kan de niet-geregistreerde kalveren alsnog toevoegen in KVS, maar ook dit gaat veranderen. Niet-gemelde dieren mogen binnenkort niet meer door verzamelcentra in ontvangst genomen worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer