Fuite+Meat+in+zee+met+Gosschalk
Nieuws

Fuite Meat in zee met Gosschalk

Gosschalk en Fuite Meat hebben een overeenkomst gesloten om de continuïteit van de runderslachtingen te waarborgen.

Deze continuïteit was in gevaar gekomen nadat de beoogde samenwerking met VanDrie Group niet doorging. De exportslachterij uit Epe was op korte termijn op zoek naar een financier nadat het bedrijf veel geld had achtergelaten in een faillissement van een Deense vleesafnemer.

Gosschalk en Fuite zijn overeengekomen dat runderen alleen worden betrokken uit de veehandel en dat er vijf dagen in de week geslacht wordt.

Fuite Veal heeft in 2021 slachterij Beernink in Oldenzaal overgenomen van de gebroeders Beernink. Omdat op die locatie wekelijks maximaal 1.500 kalveren geslacht kunnen worden, gaat een deel van de kalveren uit de eigen integratie van Fuite ook naar een slachterij van VanDrie Group. Of de samenwerking van Fuite met Gosschalk consequenties heeft voor de samenwerking met VanDrie Group is op dit moment niet duidelijk.

Fuite Group heeft zijn oorsprong in 1906 toen bakker Helmich Fuite een eigen graanmaalderij startte. Hiermee kon zijn bakkerij zelf meel maken maar ook voeders leveren voor diervoer. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is de grote mengvoerfabriek gebouwd op de huidige locatie aan de Kokosstraat in Genemuiden. Na die tijd is de productie gestegen van 25.000 ton naar de huidige 700.000 ton. Het bedrijf is daarmee het vierde grootste mengvoerbedrijf van Nederland.

In 2011 heeft Fuite Groep de Liprovit-fabriek voor vloeibare voeders gebouwd in Kampen (Ov) en vervolgens is in Almere een uitbeenderij voor kalfsvlees overgenomen. In 2022 is de pluimveevleesverwerker De Vries in Nijkerk (Gld) aangekocht. Ook wil Fuite Groep samen met Cargill een nieuwe premixenfabriek bouwen in Hasselt (Ov). De visie van Fuite Groep is om de volledige vleesketen in eigen beheer te hebben.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer