Piet+Adema+nieuwe+minister+van+Landbouw
Nieuws

Piet Adema nieuwe minister van Landbouw

Piet Adema volgt Henk Staghouwer op als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet-Rutte IV.

Koning Willem-Alexander heeft hem vandaag benoemd. Adema was van 2007 tot 2011 lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Friesland voor de ChristenUnie. In zijn portefeuilles zaten onder meer verkeer en vervoer, milieu en armoedebeleid. Tussen 2011 en 2015 was hij in drie gemeenten Waarnemend burgemeester, te weten in Achtkarspelen, Tynaarlo en Borger-Odoorn. Momenteel is hij bestuurder en toezichthouder in de ondernemersbranche.

Op de site van de ChristenUnie zegt hij: “De landbouw heeft toekomst in ons land. Ja, er moeten dingen anders en de meeste veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers weten en willen dat ook. Maar zij hebben wel duidelijkheid, rust en zekerheid over de toekomst nodig, alleen dan kan het vertrouwen in de overheid ook weer groeien."

Tijdens zijn eerste persmoment gaf de kersverse minister aan dat de opgave voor boeren op gebied van stikstof groot is: "Maar de focus is de afgelopen tijd eenzijdig bij de agrarische sector neergelegd. Stikstof gaat ons allemaal aan." Adema zei verder heel graag met boeren, tuinders en vissers aan de slag te gaan om hun toekomst vorm te geven: "Niet alleen voor de komende paar jaar, maar voor decennia."

Foto ChristenUnie

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer