Witte worst niet alleen voor Beierse slagers
Slagers in de Beierse hoofdstad München hebben een nederlaag geleden in de discussie rondom de kalfsvleeslekkernij Weißwurst.
Zij wilden de witte worst laten beschermen als streekproduct, maar de Duitse rechtbank voor patenten stak daar een stokje voor, meldt het ANP. De rechters vinden dat ook slagers elders de witte worst als Münchner Weißworst mogen verkopen. Zij stellen dat de originele worst enkel een regionale, vooral Zuid-Beierse lekkernij is. Collega-slagers buiten München hadden de zaak aanhangig gemaakt bij de recher.
Ongeschreven regels
Rond de witte, in water opgewarmde worst bestaan veel ongeschreven regels. De worst mag alleen met zoete mosterd en de typische Brezeln (grote krakelingen) worden gegeten. De traditie wil ook dat de Weisswurst niet na 12.00 uur op tafel mag komen. De fijnproever gaat daarbij niet met mes en vork aan de slag, maar hij zuigt de inhoud van de worst uit het vel.
Lees ook: Woede om witte worst