180%2C55+kg+slachtgewicht+goed+voor+Agroscoopbokaal
Nieuws

180,55 kg slachtgewicht goed voor Agroscoopbokaal

Jan en Jannet Hesselink uit het Achterhoekse Rekken zijn uitgeroepen tot winnaars van de Agroscoopbokaal 2019 van ForFarmers in de categorie Vleesvee.

De rosékalverhouders namen de prijs afgelopen vrijdag in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Beesd. Mengvoerbedrijf ForFarmers reikt de Agroscoopbokalen jaarlijks uit aan ondernemers in verschillende sectoren die bijzondere prestaties leveren.

Vleesveehouders Jan en Jannet Hesselink behaalden afgelopen jaar met hun rosékalveren een gemiddeld aflevergewicht van 180,55 kilo per opgezet kalf. Dit is de hoogste score van alle Agroscoop-deelnemers. De Achterhoekse kalverhouders hebben een bedrijf met 400 opfok- en 400 afmestplaatsen en hanteren een eigen werkwijze. Zo zorgt de indirecte luchtinlaat in combinatie met het gebruik van een warmtepomp jaarrond voor een stabiel en aangenaam stalklimaat.

De opfokstallen beschikken over drinkautomaten, zodat de ondernemers meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor de dieren. De kalveren blijven ook langer dan de gebruikelijke tien weken in de opfokstal. Hiermee verloopt de overgang naar de afmeststal gemakkelijker en blijven de dieren veel voer opnemen. Het uitvalspercentage ligt op 1 procent.

Het digitale monitoringsprogramma Agroscoop laat de ontwikkeling in prestaties van individuele bedrijven zien en maakt vergelijking met andere bedrijven mogelijk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer