Progres+van+Denkavit+wint+%26lsquo%3BBeste+idee+2017%26rsquo%3B
Nieuws

Progres van Denkavit wint ‘Beste idee 2017’

Het voeradditief Progres is door de lezers van dekalverhouder.nl gekozen tot beste idee van 2017.

Progres kreeg bijna 43 procent van de stemmen. Het Joviander-concept van VanDrie Group en de kettingvoerbak van Tiny van de Vleuten zijn gedeeld tweede geworden met 21 procent van de stemmen.

Progres wordt toegevoegd aan melkpoeder en bevat natuurlijke harszuren die de weerstand van het kalf ondersteunen. Denkavit heeft onderzoek uitgevoerd op een praktijkbedrijf en op het eigen onderzoekscentrum de DenkaFarm.

De resultaten van het praktijkbedrijf waren al bekend (3,1 kg meer karkasgroei en 0,06 lagere voerconversie). De tweede proef op de DenkaFarm is onlangs afgesloten. Tijdens deze proef groeiden de kalveren 3,6 kg meer (karkasgroei) ten opzichte van de controlegroep en hadden ze een voederconversie die 0,07 lager lag.

Volgens Klaas Coppens van Denkavit versterkt Progres de weerstand tegen slechte bacteriën. Dit komt doordat Progres een gunstige bijdrage levert aan de kwaliteit van de darmwand. Vooral jonge kalveren die van verschillende bedrijven samenkomen en infecties doormaken, hebben hier baat bij. Wanneer ontstekingen minder optreden worden voedingstoffen beter benut.

De prijs behorend bij ‘Het beste idee van 2017’ zal binnenkort worden overhandigd door VVK-voorzitter Hans Luijerink.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer