VanLommel+neemt+slachtactiviteiten+Planquette+over
Nieuws

VanLommel neemt slachtactiviteiten Planquette over

De Belgische kalverslachterij VanLommel heeft de activiteiten van Planquette in Ardooie overgenomen.

Met de aankoop krijgt de kalverslachterij uit Olen (provincie Antwerpen) er een tweede locatie bij in West-Vlaanderen. Planquette is een middelgrote slachterij die zich net als VanLommel ook gespecialiseerd heeft in kalfsvlees. Naast het aanbod van traditioneel zwartbont kalfsvlees staat de slachterij van Planquette ook bekend om het aanbod van luxe kalfsvlees van vleesrassen en dikbillen.

Familiebedrijf
VanLommel neemt de slachterij over van de familie Planquette-Martelé. Het echtpaar Andy Planquette en Martine Martelé heeft het bedrijf in 1996 opgericht. De activiteiten betroffen in eerste instantie de houderij en de handel in kalveren en vanaf 2014 ook het slachten van de dieren op een nieuwe locatie in Ardooie. De aankoop door VanLommel is sinds vorige week effectief.

Johan Heylen van de slachterij in Olen is verheugd dat de kans zich voordeed om de collegaslachterij aan te kopen. De klantgroepen van beide bedrijven overlappen elkaar niet zodat de activiteiten van Planquette aansluiten bij het assortiment van VanLommel. Ook heeft een tweede slachtlocatie een praktische waarde, stelt Heylen.

Voergeldcontracten
Begin 2023 had Planquette al de voergeldcontracten overgedaan aan het Nederlandse Klaremelk. Het betrof de contracten in de regio West- en Oost-Vlaanderen. VanLommel is een grote speler in de Belgische markt en slacht ook voor integraties en kalverhouders in Nederland.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer