Kalverhouders+verwaarden+regionaal+snoeihout
Nieuws

Kalverhouders verwaarden regionaal snoeihout

Coöperatie Duurzame Energieketen de Baronie (CDEB) en de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen gaan samenwerken om regionaal snoeihout duurzaam te benutten voor energieopwekking.

Woensdag 1 november 2017 tekenden zij daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Al het zuivere snoeihout dat in deze gemeenten beschikbaar komt vanuit boomonderhoud, wordt beschikbaar gesteld aan veehouders, voornamelijk kalverhouders, met een biomassakachel. De biomassa wordt omgezet in duurzame energie voor de opwarming van de melk en kan zo fossiele brandstof vervangen en de regionale CO2-kringloop helpen sluiten.

Rudi Antens zette namens de coöperatie zijn handtekening. De kalverhouder uit Baarle-Nassau startte enkele jaren geleden samen met vier collega's de Coöperatie Duurzame Energieketen de Baronie. De wethouders die bij de ondertekening aanwezig waren, vinden het een goed initiatief, passend met de gemeentelijke doelstellingen. “Door de verwaarding van lokale biomassa in de eigen gemeenten geven we invulling aan onze gemeentelijke klimaat- en energiedoelstellingen.”

Naast de gemeente werkt de coöperatie ook samen met andere partners, waaronder de Agrarische Natuurvereniging Baarle-Nassau.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer