Hogan+opent+nieuw+kantoor+LTO+Nederland
Nieuws

Hogan opent nieuw kantoor LTO Nederland

Eurocommissaris Phil Hogan heeft dinsdagmiddag officieel het nieuwe kantoor van LTO Nederland geopend.

Voorafgaand aan de opening was er een dialoog, deels online, met boeren, journalisten en studenten. Ook landbouwminister Carola Schouten nam deel aan deze publieksdiscussie.

Hogan wees erop dat het Europees Parlement voor het eerst een breed gedragen politiek mandaat heeft afgegeven om de positie van boeren in de keten te versterken. Bij alle lidstaten en de Europese Commissie staat dit thema op de agenda. De Eurocommissaris ondersteunt het Franse standpunt om minimaal 10 procent marge voor te schrijven op landbouwproducten, maar ziet meer in een prijsbeleid dat voor alle EU-lidstaten geldt.

“We willen meer transparantie in de prijsketen zodat duidelijk wordt wie wat krijgt. Op dit moment gebruiken retailers prijskortingen op bijvoorbeeld zuivelproducten om klanten te lokken. Dat gaat nu ten koste van wat de boeren ontvangen voor hun melk en dat moet stoppen.”

Schouten liet weten voorstander te zijn van een brede discussie over het toekomstig gemeenschappelijk landbouwbeleid. Naast boeren en tuinders moet ook de samenleving betrokken worden bij het Europees landbouwbeleid. “Het gaat om voedselproductie waarmee boeren en tuinders ook nog een goede boterham kunnen verdienen. Dat gaat de hele samenleving aan.”

De dialoog met Hogan en Schouten, en de feestelijkheden rondom de opening van het nieuwe LTO kantoor aan de Bezuidenhoutseweg 105 in Den Haag, markeren de vernieuwing van LTO Nederland. Het kantoor ligt op een centrale plek vlakbij de Sociaal-Economische Raad (SER) en verschillende ministeries en op loopafstand van de Tweede Kamer.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer