Versoepeling+importregels+Thailand
Nieuws

Versoepeling importregels Thailand

Recent zijn de importregels van rundvlees naar Thailand versoepeld. Nu mag Nederlands rundvlees van dieren jonger dan dertig maanden in Thailand worden verkocht en mag het vlees ook been bevatten.

Deze versoepelingen worden door kalverslachterij Ekro met instemming begroet. “Voor ons vergroot het toestaan van export van kalfsvlees met been de mogelijkheid om het topsegment van de restaurants in Thailand van onze producten te voorzien”, zegt Beltman van Ekro in Agroberichten Buitenland.

“In Bangkok bevinden zich veel Italiaanse en Franse restaurants. Kalfsvlees met been is een belangrijk ingrediënt in een aantal typisch Franse en Italiaanse gerechten. Vandaar dat wij erg blij zijn dat wij nu ook vlees met been in Thailand mogen afzetten.”

De afzet van kalfs-en rundvlees naar Thailand was sinds het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw niet meer toegestaan vanwege de uitbraak van BSE in Europese landen. In 2016 werd de invoer van vlees van runderen jonger dan twaalf maanden toegestaan. Dit betrof alleen vlees zonder been. Sindsdien zijn kleine hoeveelheden Nederlands kalfsvlees naar Thailand geëxporteerd.

Door de BSE-crisis is de bekendheid met kalfsvlees in het land afgenomen. “De uitdaging is nu om ons product weer onder de aandacht te brengen, vooral in het hogere segment. In Bangkok werken veel westerse chef-koks die zijn opgevoed met kalfsvlees. Deze koks zijn voor ons een belangrijke doelgroep”, zegt Beltman.

De afgelopen jaren hebben diverse landen in Zuidoost-Azië de import van Nederlands kalfsvlees versoepeld. Zo kan Ekro inmiddels zijn producten afzetten in de Filipijnen en Hongkong. Export naar Vietnam wordt op korte termijn mogelijk.

Ekro hoopt dat de grens van China ook binnen afzienbare tijd opengaat. Beltman: “De besprekingen zijn gaande, er is licht aan het eind van de tunnel. De Chinese markt is voor ons erg belangrijk vanwege de enorme omvang van de bevolking en de stijgende koopkracht.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    21° / 10°
    10 %
  • Zondag
    24° / 10°
    20 %
  • Maandag
    23° / 13°
    30 %
Meer weer