De vleesconsumptie in Europa daalt de komende vijf jaar met 3 procent, voorspelt ING-bank. De consumptie in Italië en Frankrijk daalt harder dan het gemiddelde.
De bank heeft onderzoek gedaan onder 13.000 Europese consumenten en ook verschillende Europese rapporten bestudeerd.
Vooral Luxemburgers (38%), Fransen (36%), Belgen (34%) en Italianen (31%), zeggen dat zij binnen vijf jaar hun vleesconsumptie gaan minderen.
In de twee belangrijke kalfsvleeslanden, Italië en Frankrijk, leidt dit tot een consumptiedaling (gecorrigeerd voor bevolkingsgroei) van respectievelijk 4,4 en 3,4 procent.
In Duitsland daalt de gecorrigeerde consumptie met 3,3 procent. In Nederland daalt de vleesconsumptie het minst, namelijk met 1,2 procent.
Lees ook
Meest gelezen
Aanbod koeien zit afzet rosé in de weg
26-04-2024
Eisen NPLG kosten veel geld
23-04-2024
64 jaar jong en beginneling met kalveren
16-04-2024
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland
Stelling
Loading