VleesveeNL+belangenbehartiger+Nederlandse+vleesveesector
Nieuws

VleesveeNL belangenbehartiger Nederlandse vleesveesector

De stichting VleesveeNL wil namens de vleesveesector gesprekpartner zijn voor overheden, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden.

De belangen van de sector worden op dit moment niet centraal behartigd, vinden de deelnemers van de nieuwe stichting. Dat heeft geleid tot een kennisvacuüm bij beleidsmakers en consumenten over de werkwijze op Nederlandse rundvleesveeveehouderij en over de grote meerwaarde van Nederlands rundvlees. Naast belangenbehartiging richt de stichting zich ook op taken rondom de productie, afzet, promotie, informatievoorziening en kwaliteitsverbetering van Nederlandse rundvlees.

De oprichters van de stichting zijn: de Federatie Vleesveestamboeken Nederland, LTO Nederland, de samenwerkende vleesveeintegraties en Vee&Logistiek Nederland. VleesveeNL heeft geen winstoogmerk en is gevestigd in Apeldoorn. Het doel van de stichting is het versterken van de ondernemerskracht van de Nederlandse vleesveesector in de volle breedte door het vertegenwoordigen van gezamenlijke belangen van deze sector.

VleesveeNL richt zich op alle houders van (zoog)koeien van vleesrassen, mesterijbedrijven met volwassen stieren en/of volwassen vrouwelijke runderen inclusief vetweiderijbedrijven bestemd voor de productie van rundvlees en alle schakels betrokken bij het voer, het transport, de slacht, de verwerking en de verkoop van het vee en vlees uit deze keten tot aan de consument.

In het bestuur zijn vertegenwoordigd:
Jacco Keuper (vleesvee-integraties) voorzitter
Niels Mureau (LTO Nederland) secretaris
Focko Zwanenburg (Federatie Vleesveestamboeken) penningmeester
Jos Bolk(Federatie Vleesveestamboeken) bestuurslid
Wouter Hartendorf(LTO Nederland) bestuurslid
Jules Rojer(vleesvee-integraties) bestuurslid
Henk Bleker (Vee&Logistiek Nederland) bestuurslid
Derk Jan Kuenen (Vee&Logistiek Nederland) bestuurslid

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer