Subsidie+voor+jonge+boeren+loopt+tot+15+januari+2018
Nieuws

Subsidie voor jonge boeren loopt tot 15 januari 2018

De huidige investeringsregeling voor jonge landbouwers loopt van 4 december 2017 tot en met 15 januari 2018 en geldt onder andere voor investeringen in mestverwerkingstechnieken, zonnepanelen maar ook voor automatische ruwvoer-, meng- en doseersystemen.

Vooral de laatste categoriën bieden voor kalverhouders mogelijkheden om nog snel van de subsidie te profiteren. Subsidie aanvragen kan voor maximaal drie investeringen. Per investering is het subsidiepercentage 30 procent van de subsidiabele kosten met een minimum subsidiebedrag van 10.000 euro en een maximum van 20.000 euro.

Ook leveranciers in de kalverhouderij springen in op de subsidieregeling. Zo heeft de firma Verberk/Vliebo haar eindejaarsactie verlengd. Tot en met 15 januari 2018 geeft het bedrijf extra korting op strobunkers voor grote balen en stofafzuigsystemen.

De investeringsregeling geldt voor landbouwers tot en met 40 jaar. Het geld dat de overheid beschikbaar stelt komt uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma. Met deze POP3-subsidie hoopt de overheid dat jonge landbouwers makkelijker kunnen inspelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer