Investeringsregeling+voor+welzijnsvloeren+in+de+maak
Nieuws

Investeringsregeling voor welzijnsvloeren in de maak

De kalversector wil een deel van de overheidssubsidie van 10 miljoen euro per jaar inzetten voor de investering in welzijnsvloeren.

SBK overlegt op dit moment met het ministerie van Landbouw om de investeringsregeling te formaliseren. Naast goedkeuring vanuit Den Haag, moet ook Brussel zijn fiat geven over deze investeringsregeling. Betrokkenen laten weten goede hoop te hebben dat de investeringsregeling van de grond komt. Wanneer dit het geval is, zou maximaal 40 procent van de investering in zachte vloeren gesubsidieerd worden. Dit betekent dat een kalverhouder 60 procent zelf moet betalen.

De regeling zal zo opgezet worden dat kalverhouders bij meerdere partijen kunnen inkopen. Vloeren moeten wel aan enkele basisvoorwaarden voldoen zoals indrukbaarheid, stroefheid en levensduur. Ook moet de investeringsregeling het bedrijfsleven aansporen om de vloeren verder te ontwikkelen en te innoveren. De huidige vloeren zijn goed, maar vertonen ook nog duidelijk negatieve punten. Meer hierover leest u in vakblad De Kalverhouder dat zaterdag 16 december 2017 verschijnt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    17° / 14°
    75 %
  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
Meer weer